Rodon FM

From the blog

“Μπλουμ” – Νέο άλμπουμ για τη Nalyssa Green

 

 

To «Μπλουμ» είναι το τρίτο album στη μικρή αλλά θαυμαστή δισκογραφία της Nalyssa Green. Έρχεται 6 χρόνια μετά το “The Seed” και είναι ο πρώτος της δίσκος στη μητρική της γλώσσα.

Τα δέκα τραγούδια γράφτηκαν το 2015 ενώ το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου ηχογραφήθηκε το 2016 στην Λάγια, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της στην Ανατολική Μάνη. Ακολούθησαν οι ηχογραφήσεις των φωνητικών και συμπληρωματικές ηχογραφήσεις στην Αθήνα και ο δίσκος ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2018. Μέσα από την έντονη ανάγκη της να εκφραστεί με ελληνικό στίχο η τραγουδοποιός όχι μόνο κερδίζει το στοίχημα, αλλά καταφέρνει να ενδυναμώσει τη μουσική της ταυτότητα.

Τα τραγούδια του “Μπλουμ” έχουν δίσημη αξία όπως ακριβώς δηλώνει ο εύστοχος τίτλος του. Ανθίσματα με νεραϊδένια φωνητικά και ονειρικές μελωδίες συναντούν καταδύσεις-βαπτίσματα στον σκοτεινό βυθό της ψυχής. Ιστορίες προσωπικές αλλά ταυτόχρονα και καθημερινές που φέρουν έντονα την θηλυκή ενέργεια της δημιουργού τους.

Τα κομμάτια βρήκαν τον πιο ταιριαστό σ’ αυτά ήχο με την παραγωγή του Βασίλη Ντοκάκη (No Clear Mind). Το ευφορικό artwork επιμελήθηκε η Κάκια Κωνσταντινάκη.

Κυκλοφορεί 1/10/2018, σε μαύρο και βιολετί βινύλιο και digital album από την Inner Ear. Περιέχει τα single “Παπαρούνα” και “Κρεβάτι” καθώς και μια διαφορετική version του κομματιού “Κοκτέιλ”.

Track listing
Πλευρά Α΄
1. Αιγάλεω
2. Πέφτοντας
3. Τι Ξημερώνει Από Δω Και Πέρα;
4. Τα Μαλλιά Της
5. Κρεβάτι

Πλευρά Β’
1. Καλοκαίρι
2. Παπαρούνα
3. Οι Βόμβες
4. Πάλι Καλά
5. Κοκτέιλ II


φωτογραφία: Κάκια Κωνσταντινάκη

Η Nalyssa Green είναι συνθέτης, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια. Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πλήκτρα, κιθάρα, ακορντεόν και θέρεμιν. Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκους: Barock (2010, self-released), The Seed (2012, Inner Ear). Από το Σεπτέμβρη του 2010 έχει κάνει σε Αθήνα, επαρχία και εξωτερικό συναυλίες που ο αριθμός τους είναι πια τριψήφιος.
Από το 2014 ασχολείται με τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για θεατρικές παραστάσεις. Κάποιες σημαντικές δουλειές της: «Ψύχωση 4.48» (Σάρα Κέην-Bios), «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» (Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ-Εθνικό θέατρο), «Φιλουμένα» (Εντουάρντο ντε Φιλίπο – Εθνικό Θέατρο), «Ο θάνατος του Εμποράκου» (Άρθουρ Μίλερ – Εθνικό Θέατρο), “Αγριόπαπια” (Χένρικ Ίψεν – Θέατρο Πορεία).
Τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει δύο ελληνόφωνα singles, το “Κοκτέιλ” (2016) και το “Κρεβάτι” (2017) τα οποία έχουν κερδίσει την προσοχή και την αγάπη του κοινού.
Τον Μάϊο του 2018 κυκλοφόρησε το digital single “Παπαρούνα” που περιέχεται στο νέο της album “Μπλουμ” που θα κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου από την Inner Ear.

Facebook page

RodonFM.net (C) 2016