Rodon FM

From the blog

Βορεάδες : Το Νέο Άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

                    Μπάμπης Παπαδόπουλος                             

Μουσική για την παράσταση χορού

Βορεάδες

Την Παρασκευή  7 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε σε CD και digital το άλμπουμ «Βορεάδες»  του Μπάμπη Παπαδόπουλου με μουσική από την ομώνυμη παράσταση χορού.

5 οργανικές συνθέσεις συνολικής διάρκειας 54 λεπτών αποτελούν το νέο άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου. Τα τελευταία χρόνια ο Μπάμπης δραστηριοποιείται στο χώρο της σκηνικής μουσικής και της μουσικής για τον κινηματογράφο.  Το«Βορεάδες» αποτελεί μία από τις λίγες φορές που το αποτέλεσμα της δουλειάς του αυτής καταγράφεται και δισκογραφικά (είχε προηγηθεί το «Μικρό Ψάρι», η μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου για την ομώνυμη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη).

Το «Βορεάδες» έρχεται να αναδείξει την παράλληλη δράση του στη σκηνική μουσική, αναπτύσσοντας την ηχητική παλέτα με ambient ήχους, ηλεκτρονικά τοπία και τον ήχο της ηλεκτρικής του κιθάρας ξανά σε άλμπουμ  μετά από αρκετά χρόνια. Ένα άλμπουμ που έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη δισκογραφία του και  στέκεται αυτόνομα ως έργο ανεξάρτητο από τον λόγο για το οποίο γράφτηκε.

Η προηγούμενη δισκογραφική κατάθεση του Μπάμπη Παπαδόπουλου ήταν το άλμπουμ   Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος (2014 η έκδοση cd και 2015 η – εξαντλημένη πλέον – έκδοση βινυλίου). Η φυσική συνέχεια του Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά… είναι στα σκαριά καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο στούντιο μαζί με τους μουσικούς του Ακούστικ Σετ (το σχήμα που τον πλαισιώνει σταθερά στις ζωντανές εμφανίσεις του). Το άλμπουμ αυτό αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία εντός του 2019.

Όντας πολυπράγμων ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, πέρα από την προσωπική του πορεία και με τις ζωντανές εμφανίσεις του Electric Solo και Ακούστικ Σετ, μας έχει χαρίσει μουσικές και μέσω των συνεργασιών του με άλλους μουσικούς. Μόλις πρόσφατα συνεργάστηκε στο Νέφαλο Project του Γιώργη Μανωλάκη,εξακολουθεί να δίνει συναυλίες με τον ντράμερ Χρήστο Γερμένογλου με τον οποίο έχουν σχηματίσει ένα ντουέτο αυτοσχεδιασμού και κυκλοφόρησαν το 2015 το άλμπουμBasenezmen (Defkaz Productions), είναι μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών ενώ αν πάμε πιο πίσω στο χρόνο θα τον συναντήσουμε να ενορχηστρώνει άλμπουμ του Σωκράτη Μάλαμα, να έχει ουσιαστική  συμβολή στον ήχο του Θανάση Παπακωνσταντίνουκαι των «Λαϊκεδέλικα», να συνεργάζεται αρκετές φορές με τον θρύλο του αυτοσχεδιασμού Φλώρο Φλωρίδη είτε ως ντουέτο  (F.L.O.R.O)  είτε με τη συνεργασία τους με τον σπουδαίο κιθαρίστα Nicky Skopelitis.

Η πορεία που ακολούθησε ο Μπάμπης Παπαδόπουλος μετά την διάλυση του συγκροτήματος Τρύπες είναι πραγματικά εντυπωσιακή και κυρίως αποκαλύπτει έναν ακούραστο εργάτη της μουσικής, έναν ικανότατο και ιδιαιτέρως δημιουργικό μουσικό.  

 

Βορεάδες: Η παράσταση

Η παράσταση «Βορεάδες» της ομάδας χορού Creo Dance Company έκανε πρεμιέρα τον Μάϊο του 2018 στο θέατρο Πόρτα στην Αθήνα και αποτελεί προϊόν της κινητικής έρευνας και νέας πρακτικής χορού«Απόγειος» η οποία διεξάγεται από το 2014 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η παράσταση εξακολουθεί να είναι «ενεργή»καθώς συνεχίζει το ταξίδι της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Χορογραφία – έρευνα: Πωλίνα Κρεμαστά     

Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος

Σύμβουλος δραματουργίας: Ορέστης Τάτσης

Χορευτές:Γιώργος Αμέντας, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Ελένη Βλάχου, Αγγελική Δαλαγγέλη, Ραλλού Καρέλλα, Ναταλία Μπάκα, Γιάννης Σταυρόπουλος, Στέλλα Τριπολιτάκη

Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής

Σχεδιασμός αφίσας: Ευγενία Κόττικα

Βορεάδες: Το άλμπουμ

Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα, loops, fx, samples

Η ηχογράφηση έγινε στο “homehomehome” studio

Παραγωγή : Μπάμπης Παπαδόπουλος      Μίξη – Master: Τίτος Καργιωτάκης

Σχεδιασμός: Red Creative

Εικονογραφήσεις: Χάρτες, σχέδια σύνθεσης στον χώρο σε πρόβα της παράστασης.

Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου σε cd στα δισκοπωλεία καθώς και για streaming και download σε i-tunes, Spotify, Google Play, Deezer, Tidal και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Μπάμπης Παπαδόπουλος Links

Official Site: http://babispapadopoulos.gr/        Facebook: https://www.facebook.com/PapadopoulosBabis/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCWMzf6RITgRnGIFxfUgFBUw

Puzzlemusik Links

Official site: www.puzzlemusik.com   Επικοινωνία: puzzlemusik@gmail.com     Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label   

Twitter: www.twitter.com/puzzlemusik    Soundcloud: www.soundcloud.com/puzzlemusik

Προηγούμενη προσωπική δισκογραφία Μπάμπη Παπαδόπουλου:

Μέσα στον πόνο είν’η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος Puzzlemusik, CD (και σε βινύλιο από Puzzlemusik & B-other Side records, 2015)  / Το μικρό ψάρι (σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη)  Feelgood records, 10” βινύλιο, 2014 / Απ΄τη σπηλιά του Δράκου Puzzlemusik, CD, 2010 (και σε βινύλιο από την Inner Ear, 2012)  Σκηνές από ένα ταξίδι, Puzzlemusik,CD, 2008.

RodonFM.net (C) 2016