Rodon FM

From the blog

«Οβολός στο Στόμα» : Νέο άλμπουμ από τον Αντώνη Λιβιεράτο (puzzlemusik)

Το άλμπουμ του  Αντώνη Λιβιεράτου  «Οβολός στο Στόμα»  κυκλοφορεί σε CD και ψηφιακή μορφή (streaming & download) την Παρασκευή  14 Οκτωβρίου 2022.

Το «Οβολός στο Στόμα» περιλαμβάνει 10 τραγούδια  και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια του άλμπουμ “4 1/2” (Puzzlemusik, Νοέμβριος 2018) που σηματοδότησε την τότε επιστροφή του Λιβιεράτου σε άλμπουμ με ελληνικό στίχο ύστερα από μια σειρά instrumental δίσκων (προσωπικών ή με το σχήμα Κεφάλαιο 24) ή δίσκων με τραγούδια με αγγλικό στίχο (με το συγκρότημα των Dr. Atomik). Μάλιστα είναι το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Αντώνη στο οποίο δεν συναντάμε ούτε ένα instrumental κομμάτι. Και τα 10 κομμάτια είναι τραγούδια.

Και αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά από το “4 1/2″…

To «Οβολός στο Στόμα» είναι το πιο «ωμά» ροκ άλμπουμ απ’ όσα έχει ηχογραφήσει ποτέ ο Αντώνης με το όνομα του. Και αυτό παρότι οι  ηχητικές πηγές που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι, πέρα απ’ τη φωνή, κυρίως συνθετικοί ήχοι. Ακόμη κι έτσι όμως, αυτό που εισπράττει κανείς ακούγοντας τον  «Οβολό»  είναι ροκ και όχι «electro-rock» ή «electro-κάτι» .

Το άλμπουμ κλείνει το μάτι σε μια εποχή που συγκροτήματα που δεν χαρακτηρίζονταν απαραίτητα από κιθαριστικές εξάρσεις, όπως οι Suicide και οι Kraftwerk ή οι Pere Ubu και οι Devo, ήταν (και γίνονταν αντιληπτά ως) ροκ. Ο δίσκος εμπνέεται από και  (με την προσωπική σφραγίδα του Αντώνη Λιβιεράτου) κινείται προς αντίστοιχες κατευθύνσεις.

Εξάλλου, ο Αντώνης μέσα από την μακρά δισκογραφία του – είτε την solo, είτε με το Κεφάλαιο 24 ή τους Dr. Atomik, είτε με τις κατά καιρούς συμμετοχές του στα συγκροτήματα Sigmatropic (των οποίων παραμένει ακόμη μέλος), Illegal Operation (στην πρώτη σύνθεση τους της περιόδου 2001-2003), είτε ακόμη με τους βραχύβιους Headless Elvis, είτε βεβαίως με τις πολυάριθμες φορές που έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο ή για τον κινηματογράφο – έχει αποδειχτεί πνεύμα ανήσυχο. Διατηρεί την αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί κάθε φορά άλλα μονοπάτια με αποτέλεσμα να μας παρουσιάζεται κάθε φορά διαφορετικός.

Το “Κάτι θα αλλάξει” είναι το τραγούδι που επιλέχθηκε να εμφανιστεί στο You Tube (σε official audio), ως άτυπο single, για να συνοδεύσει την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του άλμπουμ, ενώ το “Στο δρόμο για την κόλαση” είχε ήδη κάνει την εμφάνιση του από την περασμένη άνοιξη ως digital single συνοδευόμενο από video clip.

 

“Στο δρόμο για την κόλαση” YouTube link:  https://www.youtube.com/watch?v=c24yjQM4X70&t=3s

Fan Facts:

  1. Για πρώτη φορά στην ως τώρα δισκογραφία του ο Αντώνης Λιβιεράτος μελοποιεί ποίημα, καθώς ως σήμερα οι στίχοι (όπως και η μουσική) όλων των τραγουδιών γραφόταν από τον ίδιο. Το εναρκτήριο του άλμπουμ τραγούδι, το “Αρχάγγελος τον Σεπτέμβριον βοών μέσα στην πλάσι” αποτελεί μελοποίηση του ομώνυμου ποιήματος του Ανδρέα Εμπειρίκου από τη συλλογή “Οκτάνα” (Ίκαρος Εκδοτική Εταιρεία, 1980).
  1. Το τραγούδι “Επιστροφή στο σπίτι (μέρος 2ο)” περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ σε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτή που γνωρίσαμε στην πρώτη του ηχογράφηση για το άλμπουμ “Το Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα” (Hitch-Hyke, 1996).

 

Το CD  «Οβολός στο Στόμα» κυκλοφορεί σε τρίπτυχη χάρτινη συσκευασία.

Artwork: Ελένη Κεσαπίδου     Εικαστικό εξωφύλλου: Νεφέλη Λιβιεράτου

Όλα τα τραγούδια ενορχηστρώθηκαν και παίχτηκαν από τον Αντώνη Λιβιεράτο: Φωνή, αναλογικοί συνθετητές, προγραμματισμός drum machine, Rhodes πιάνο, organ, μπάσο.

Παραγωγή, ηχογράφηση, μίξη: Αντώνης Λιβιεράτος

Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος @ sweetSpot

 

 

Το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου  σε CD στα δισκοπωλεία καθώς και για streaming και download σε Spotify, Apple Music/ i-Tunes, Deezer, Tidal, Amazon music και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Pre-Save εδώ: https://bfan.link/ovolos-sto-stoma

Αντώνης Λιβιεράτος  Links

 

Facebook: https://www.facebook.com/antonis.i.livieratos

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCikMel87_o-9fwy4W6iCFfA

Puzzlemusik Links

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCW8ImbB46Rnx03IeopkjSow/?sub_confirmation=1

Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label

Twitter: www.twitter.com/puzzlemusik
Soundcloud: www.soundcloud.com/puzzlemusik

Επικοινωνία: puzzlemusik@gmail.com

RodonFM.net (C) 2016