Rodon FM

From the blog

Πρώτος Όροφος : Διήμερο συναυλιών “50 χρόνια επιτυχίες”

Ο Πρώτος Όροφος, η Granny Records και το fanzine Εμβοές διοργανώνουν το 2ήμερο συναυλιών “50 χρόνια επιτυχίες” με αφορμή τα 10 χρόνια του Πρώτου Ορόφου, τα 10 χρόνια της Granny Records και τα 30 χρόνια του τζαζ μπαρ Griot.

Πρόγραμμα συναυλιών:

Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2018 / 22:00
Rete
Sister Overdrive
Granny dj set

Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2018 / 22:00
Jooklo Duo (Ιταλία)
Acte Vide
Liebherr / Νίκος Σωτηρέλης / Νικόλας Μαλεβίτσης

Οι συναυλίες θα φιλοξενηθούν στον Πρώτο Όροφο, Ολυμπίου Διαμαντή 20, στη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει κουτί οικονομικής συνεισφοράς για να καλυφθούν τα μεταφορικά έξοδα των συμμετεχόντων.

——–

Πληροφορίες σχετικά με τους συμμετέχοντες:

Jooklo Duo
Οι ιταλοί Jooklo Duo, Virginia Genta (σαξόφωνα) & David Vanzan (ντραμς), είναι ένα από τα καταιγιστικότερα ευρωπαϊκά free jazz ντουέτα αυτή τη στιγμή, με αδιάλειπτη ζωντανή παρουσία από την ίδρυσή του (2004) και με σωρεία συνεργασιών σε ευρύτερα σχήματα με μουσικούς όπως οι Makoto Kawabata των Acid Mothers Temple, Thurston Moore, Bill Nace, Stanley Zappa, κ.α..
http://jooklo.altervista.org/
https://jookloduo.bandcamp.com/

Acte Vide
Acte Vide (Kενή Πράξη) είναι ο Γιάννης Κοτσώνης και η Δανάη Στεφάνου. Από το 2006 αυτοσχεδιάζουν μαζί, εξερευνώντας τα όρια του θορύβου και της σιωπής. Έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 50 συναυλίες και αυτοσχέδιες δράσεις στην Ελλάδα και άλλες χώρες, συχνά σε διάλογο με άλλους μουσικούς, εικαστικούς και σκηνοθέτες. Διανύουν την εποχή της επιτάχυνσης με σχετική ηρεμία, ενημερώνοντας πολύ σπάνια την ιστοσελίδα τους.
https://www.facebook.com/acte.vide

Liebherr / Νίκος Σωτηρέλης / Νικόλας Μαλεβίτσης
Liebherr: Zει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Ακούει, παίζει, διδάσκει και συνθέτει μουσική.
Nίκος Σωτηρέλης: Αρχιτέκτων, συνθέτης ηχοτοπίων και οπτικοακουστικών εμπειριών. Ιδρυτής της Nekubi tapes, ενός boutique cassette label που εστιάζει στην παραγωγή και κυκλοφορία οικιακών πειραματισμών σε περιορισμένο αριθμό πρωτοτύπων.
https://nekubi.bandcamp.com/
Νικόλας Μαλεβίτσης: Ιδιωτικός υπάλληλος. τον ελεύθερο χρόνο του τον στοιχειώνει το φάνζιν “Eμβοές” και άλλες εμμονές του.
issuu.com/emvoes
noise-below.bandcamp.com
Η μεταξύ τους συνάντηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά απόρροια εξωτερίκευσης ηχητικών τους συζητήσεων.

Rete
Οι Rete αποτελούνται από τους Σάββα Μεταξά (Inverz / Good Luck Mr. Gorsky) και Βασίλη Λιόλιο (Eventless Plot). Χρησιμοποιώντας modular synthesizers, ηχογραφήσεις πεδίου, αντικείμενα και ήχους από επιφάνειες τυμπάνων και κυμβάλων δημιουργούν ηλεκτροακουστικές ημι-συνθέσεις, εξερευνώντας ομοιότητες και αντιθέσεις ανάμεσα στο φυσικό και στον ηλεκτρονικό ήχο. Η πρώτη live εμφάνισή τους θα είναι στον Πρώτο Όροφο. Αυτή την περίοδο ηχογραφούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

https://www.facebook.com/RETE-277061889687841/

Sister overdrive
O Γιάννης Κοτσώνης εξερευνά τα όρια και τα σημεία επαφής ανάμεσα στον αυτοσχεδιασμό, την τέχνη του ήχου και την ηλεκτροακουστική σύνθεση με στόχο να δημιουργήσει ποικίλα και πολύπλοκα μουσικά ντοκουμέντα. Στις συνθέσεις του ενσωματώνονται ανόμοια ηχητικά υλικά που περιλαμβάνουν concrete ήχους, καταγραφές πεδίων, feedback και software synthesis.
Από το 2005 έχει κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ ως “Sister Overdrive” και έχει δουλέψει ως αυτοσχεδιαστής σε διάφορες μικρές και μεγάλες ομάδες μουσικών, με πιο αξιοσημείωτο το αυτοσχεδιαστικό δίδυμο των Αcte Vide με τη Δανάη Στεφάνου. Έχει εργαστεί ως μουσικός και sound designer για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, καθώς επίσης και για οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται ως επιμελητής και συντονιστής μουσικών εργαστηρίων.
https://soundcloud.com/manichope

Granny Records
Η Granny Records έχει στόχο να αναδείξει τον ήχο και τα έργα καλλιτεχνών που κινούνται μέσα στο φάσμα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, θορύβου, ηλεκτροακουστικής σύνθεσης και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.
Δραστηριοποιείται στην διοργάνωση συναυλιών, εκθέσεων, εργαστηρίων προωθώντας καινοτόμα έργα καλλιτεχνών.
Η Granny Records δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2008.
http://www.grannyrecords.org/

Τζαζ μπαρ Griot
Το μπαρ Griot γεννήθηκε τυχαία πριν απο 30 χρόνια σε ένα σπίτι στην Άνω Πόλη όταν βρεθήκανε λίγοι φίλοι από διάφορα μέρη της ελλάδας, λέγοντας τα νέα τους ως μικρές ιστορίες κι έχοντας συνοδεία άφθονη jazz [free, (hard)bop, loft, αυτοσχεδιασμό κ.α.]. Ένας φίλος από την παρέα είπε ξαφνικά ότι μοιάζουνε με συνάντηση griot, περιπλανώμενων δηλαδή ποιητών, μουσικών, παραμυθάδων που αφηγούνται και διαιωνίζουν την προφορική παράδοση της δυτικής Αφρικής. Σε ελάχιστα λεπτά είχε δημιουργηθεί απο τον οικοδεσπότη τους η ταμπέλα “τζαζ μπαρ Griot” και αυτή η πλάκα αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για να στήνονται κατα καιρούς διάφορες εκφάνσεις του “μπαρ” σε σπίτια, σοφίτες, υπόγεια, ακόμα και μέσα σε βαν φίλου, στήνοντας αυτοσχέδια πάρτυ σε διακοπές τους στη Χαλκιδική, στη Νάξο και αλλού. Ενίοτε λειτουργεί με μορφή hijack σε άλλα μπαρ και στέκια της πόλης. Θα γίνει επίσης ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και του τρόπου δράσης της συλλογικής απόπειρας “Εditions_zero” (θεσσαλονίκη 1998-2010), η δράση της οποίας μπορεί να έσβησε, αλλά η φλόγα του μπαρ Griot συνέχισε και θα συνεχίσει να καίει ακόμα. Τον τελευταίο καιρό λειτουργεί σε κάποιο διαμέρισμα στην περιοχή της Aνάληψης.

Πρώτος Όροφος
Ο Πρώτος Όροφος είναι μια ομάδα που διοργανώνει συναυλίες με σχήματα και μουσικούς από τον ευρύτερο χώρο της πειραματικής και ηλεκτρονικής μουσικής.
Οι συναυλίες πραγματοποιούνται συνήθως μια φορά το μήνα, από τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, στο χώρο ενός γραφείου, στον 1ο όροφο της Ολυμπίου Διαμαντή 20, στη Θεσσαλονίκη.
Ο Πρώτος Όροφος ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2008 και μέχρι στιγμής έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 100 μουσικά σχήματα από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό. Η είσοδος στις συναυλίες είναι πάντα ελεύθερη.
Κάθε χρόνο κυκλοφορεί ένα CD-συλλογή, με όλους τους μουσικούς που έπαιξαν στον Πρώτο Όροφο την προηγούμενη χρονιά. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει 10 συλλογές.
www.protosorofos.gr
https://protosorofos.bandcamp.com/

RodonFM.net (C) 2016