Rodon FM

Events

Radiance: Προβολές με live ηλεκτρονική μουσική στον Πρώτο Όροφο

  • Date:

Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 22:30 ο Πρώτος Όροφος θα φιλοξενήσει τον Stéphane Charpentier, την Alyssa Moxley και τον PS Stamps Back για μια βραδιά προβολών με live ηλεκτρονική μουσική. 

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

#1
SUPER 8mm ΦΙΛΜ: Gaël Bonnefon + Damien Daufresne + Patricia Morosan
Live electronics: PS Stamps Back
Διάρκεια: 30 λεπτά
Πειραματικά φιλμ Super 8 από το έργο τριών φωτογράφων ανασυντίθενται και παρουσιάζονται με την αντήχηση ενός σετ ηλεκτρονικής μουσικής από τον PS Stamps Back.

#2
Φωτογραφία: Stéphane Charpentier
Ζωντανή ηχητική εγκατάσταση: Alyssa Moxley
Διάρκεια: 35 λεπτά
Το project Radiance είναι ένα ταξίδι μέσα από τις αινιγματικές αναλογικές εικόνες του Γάλλου φωτογράφου Stéphane Charpentier συνοδεία των ζωντανών, επιβλητικών ηχοτοπίων της Alyssa Moxley. Οι δύο καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται στην Αθήνα εδώ και χρόνια. Το φιλμ ακολουθεί μια εσωτερική διαδικασία λύτρωσης. Από την ποιμενική γαλήνη στο αστικό χάος, το ταξίδι του ανθρώπου στην αναμέτρηση με τις κοινωνικές, φυσικές και ψυχολογικές δυνάμεις που εκπέμπουν ‘ακτινοβολία’ (radiance) γύρω του.

#3
Live electronics: PS Stamps Back & Alyssa Moxley
Διάρκεια: Άγνωστη
Η βραδιά θα κλείσει με κοινό live set από τον PS Stamps Back και την Alyssa Moxley

Θα υπάρχει κουτί οικονομικής συνεισφοράς για να καλυφθούν τα μεταφορικά έξοδα των συμμετεχόντων.
Μπορείτε να φέρετε τα δικά σας ποτά μιας που στον Πρώτο Όροφο δεν λειτουργεί μπαρ.

——–

Πληροφορίες; σχετικά με τους συμμετέχοντες:

Stéphane Charpentier (Γαλλία/ Αθήνα) / φωτογραφίες
Ο Stéphane Charpentier χρησιμοποιεί μια εσωστρεφή φωτογραφική γλώσσα στο έργο του. Οι αναλογικές, υψηλής αντίθεσης ασπρόμαυρες εικόνες του παραπέμπουν σε στιγμές αιώρησης ανάμεσα στα ατελείωτα οράματα της ανθρωπότητας, τους αγώνες και τις ελπίδες της. Ο Stéphane εργάζεται στην Ελλάδα από το 2012. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις και προβολές σε όλη την Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα επιμελείται ο ίδιος πολυάριθμα δρώμενα, όπως φωτογραφικά εργαστήρια και τη σειρά οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων Temps Zero.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://stephane-charpentier.com

Alyssa Moxley (ΗΠΑ / Ιρλανδία / Αθήνα) / ηχητικές συνθέσεις
Η Alyssa Moxley είναι συνθέτης και σχεδιαστής ήχου. Δημιουργεί ηχητικές εγκαταστάσεις στο χώρο με “πειραγμένους” ηλεκτρονικούς ήχους, όργανα και ηχογραφήσεις. Βάση των live soundtrack που δημιουργεί είναι η συλλογή της από ηχητικά περιβάλλοντα και πορτραίτα καθώς και ηχογραφήσεις από διαφορετικούς χώρους. Έχει επιμεληθεί διάφορα μουσικά δρώμενα, όπως το Kinisi Festival of Sound στη Σαντορίνη, εργαστήρια διδασκαλίας τεχνικών χρήσης του ήχου και των μικροφώνων καθώς και τη μουσική πτυχή των Temps Zero οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://alyssa-moxley.com
http://soundcloud.com/alyssamoxley

PS Stamps Back (Ελλάδα, ζει στην Αθήνα) / ηλεκτρονική μουσική
Ο PS Stamps Back είναι ένα σόλο ηλεκτρονικό project που ξεκίνησε στην Αθήνα το 2002, με δημιουργική εμμονή στο ρυθμό, τους θορύβους και τη χρήση drones. Χρησιμοποιεί και καταχράται αναλογικά synths, εφέ, μουσικά λογισμικά και ενισχυμένους ήχους. Επίσης συμμετέχει στους Millions of Dead Tourists και την ανεξάρτητη δισκογραφική TiLt Recordings.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://tiltrecordings.org/ps-stamps-back
https://soundcloud.com/ps-stamps-back
https://soundcloud.com/1000-1-tilt

Gaël Bonnefon (Γαλλία, Τουλούζη) / Super 8mm φιλμ
Ένας από τους πλέον υποσχόμενους νέους φωτογράφους της Γαλλίας, ο Gaël πειραματίζεται με ακατέργαστο φιλμ super8 το οποίο εμφανίζει ο ίδιος με χειροποίητο εξοπλισμό.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://gaelbonnefon.org

Damien Daufresne (Γαλλία / Βερολίνο) / Super 8mm φιλμ
Ο Damien Daufresne ασχολείται με τη φωτογραφία, τη χαρακτική, τη ζωγραφική και τις ταινίες μικρού μήκους. Οι εικόνες του είναι σαν μια κατάδυση στην συναρπαστική πλαστικότητα της ύπαρξης. Τα βάθη της θάλασσας, η ομορφιά της κίνησης των φαλαινών, των πτηνών, των ψαριών, διηγούνται τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο τα ζώα γίνονται ένα με τα στοιχεία της φύσης.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://damiendaufresne.com

Patricia Morosan (Ρουμανία / Βερολίνο) / Super 8mm φιλμ
Η Patricia Morosan σπούδασε Κινηματογράφο, Ιστορία της τέχνης και Φωτογραφία στη Βουδαπέστη και το Βερολίνο. Τα Super 8mm φιλμ της κινηματογραφήθηκαν το 2017 για το έργο με τίτλο “Re/Turn”. Στη δουλειά της εξερευνά τα επίπεδα μνήμης της γενέτειράς της και της σχέσης αγάπης μεταξύ των γονιών της. Τα βίντεό της απεικονίζουν ποικίλες συμβολικές εικόνες κίνησης οι οποίες αναπαράγονται σε αέναο κύκλο.
Περισσότερες πληροφορίες: http://patriciamorosan.com

———————-

Πρώτος Όροφος
Ολυμπίου Διαμαντή 20
546 26 Θεσσαλονίκη
Τ: +30 2310 522 587
www.protosorofos.gr

Bandcamp:
www.protosorofos.bandcamp.com
Soundcloud:
www.soundcloud.com/protosorofos

RodonFM.net (C) 2016