Rodon FM

From the blog

Live στην Βιοτεχνία: Skållhal, Millions of Dead Tourists, Ξέρα (10/12/2016)

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ο Πρώτος Όροφος και η Βιοτεχνία θα φιλοξενήσουν τους Skållhal από Αθήνα, Millions of Dead Tourists και Ξέρα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Βιοτεχνίας στις 22:30.
poster

Skållhal:
Το αποτέλεσμα πραγματικών γεγονότων, που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και ως “η εκτομή του λίθου της τρέλας”, ένα θέμα που έχει απεικονιστεί από ζωγράφους της φλαμανδικής και ολλανδικής σχολής, πιο γνωστό αυτό του Ιερώνυμου Μπος που δημιουργήθηκε σε μία περίοδο κοινωνικής αναταραχής. Ένα μετατραυματικό astronoise side-project του Adam_is που βασίζεται στην ιδέα του θανάτου και της αναγέννησης και την ροπή στον ανορθολογισμό. Η λέξη Skållhal  που σημαίνει τρύπα στο κρανίο, είναι μία μίξη Σουηδικών και Ισλανδικών εμπνευσμένη παρακολουθώντας τον πιο δυνατό καταρράκτη της Ευρώπης Dettifoss.  Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό ή απλά πιο περίεργο.
Millions of Dead Tourists:

“Χρησιμοποιούν την ενέργεια και την οργή του πανκ για να εφορμήσουν, μέσα από τις ρωγμές, στην αληθινή ζωή και την μετα-δημοκρατική εφιαλτική πραγματικότητα”
N.M.E.

Κάτι τέτοιες μαλακίες διάβαζαν και οι 3 ηρωές μας και σκέφτηκαν, γιατί αυτοί και όχι εμείς; Οι καιροί είχαν άλλωστε αλλάξει. Τα κορίτσια έφευγαν με άλλους, τα ναρκωτικά ήταν όλο και πιο συχνά τζούφια, ακόμα και ο περιπτεράς της γειτονιάς τους έκλεβε στα ρέστα. Αποφάσισαν λοιπόν να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στη ζωή να αποδείξει ότι δε βολτάρει μονίμως στους κάτω μαχαλάδες της ύπαρξης. Η κυβέρνηση σύριζα δεν έκανε δεχτές τις προϋποθέσεις που είχαν θέσει για τη συμμετοχή τους στο κυβερνητικό άρμα, καθώς έκρινε ως υπερβολικό το μέτρο του καταναγκαστικού καθαρισμού κάθε βουλωμένης τουαλέτας της αθήνας απο τους ατενίστας και απέρριψε ως νοσηρό το μέτρο της φυλάκισης, δημόσιας διαπόμπευσης και δήμευσης περιουσίας όσων βρωμίζουν το δημόσιο λόγο με γραπτά ή προφορικά ξερατά. Για λόγους καθαρά ηλικιακούς και κυρίως βαρεμάρας, ήταν μάλλον απίθανο να προσδοκήσουν μια διεθνή καριέρα στον αθλητισμό, στα μμε ίσως κάτι να κατάφερναν αλλά είναι περιβόητοι σιχασιάρηδες και όταν επιτέλους κατάλαβαν πως λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν τους είχε μείνει φράγκο. Τι άλλο τους έμενε λοιπόν από το να χρησιμοποιήσουν τη μουσική και τις διάφορες ασελγειές τους πάνω της;

Για τους σκοπούς τους χρησιμοποιούν: ένα σήκουενσερ, δύο μπάσσα, δύο συνθ, ένα λάπτοπ, ανάκατες ηχογραφήσεις και καμμιά δεκαριά πετάλια. Η μουσική τους περιγράφεται εύστοχα ως μπας-κλας ηλεκτρόνικς.

Ξέρα:

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που αισιοδοξεί να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο η προϋπόθεση για να καταφερεις να πειστείς να παρευρεθείς σε εκδήλωση του Πρώτου Ορόφου όλα αυτά τα χρόνια είναι να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να αναφωνήσεις ότι όχι, δε χρειάζεται κάθε φορά που πας σε συναυλία να περάσεις καλά.

Η είσοδος στην Βιοτεχνία είναι ελεύθερη.
Η φωτογραφία της αφίσας είναι του Stéphane Charpentier
Στην συναυλία θα διατίθεται και το 8ο CD συλλογή με τους μουσικούς και τα σχήματα που έπαιξαν στον Πρώτο Όροφο την προηγούμενη χρονιά.
Βιοτεχνία
Ορφανίδου 4
www.biotexnia.org

Protos Orofos
Olympiou Diamanti 20
546 26 Thessaloniki
Τ: +30 2310 522 587
www.protosorofos.gr

Twitter:
www.twitter.com/protosorofos
Bandcamp:
www.protosorofos.bandcamp.com
Soundcloud:
www.soundcloud.com/protosorofos

RodonFM.net (C) 2016