Rodon FM

From the blog

Nέο άλμπουμ Γιάννης Κασέτας – Northern Lights (κυκλοφορεί 6/5)

“Northern Lights” το 5ο και καλύτερο άλμπουμ του Γιάννη Κασέτα κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Μαΐου και παρουσιάζεται ζωντανά στην Afrikana στην Αθήνα.  

Το Σάββατο  6 Μαΐου  κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Northern Lights» του σαξοφωνίστα και συνθέτη Γιάννη Κασέτα.
Πρώτη LIVE παρουσίαση του άλμπουμ το Σάββατο 6  Μαίου στο Afrikana Jazz Club
Afrikana Jazz Club  (Ιεροφαντών 13, Αθήνα, ΤΚ 118 54 / Τηλ.: 210-3410445 & 6942-609229)
Ώρα έναρξης 22.00
Εισιτήριο:   4 ευρώ
Στην live παρουσίαση του άλμπουμ παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Σεβδαλής (πλήκτρα), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο, synth), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Jim Staridas (τρομπόνι), Σεραφείμ Μπέλλος (τύμπανα), Ντίνος Μάνος (κονταμπάσο & ηλεκτρικό μπάσο), Γιάννης Κασέτας (σαξόφωνα)

Το “Northern Lights” είναι  το 5ο άλμπουμ του Γιάννη Κασέτα ο οποίος φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια στη δισκογραφία (από το ντεμπούτο του «The Truth about the Alien Invasion in Egypt”, 2007, Puzzlemusik) Στο “Northern Lights” συμμετέχει μια πλειάδα κορυφαίων μουσικών της ελληνικής σκηνής – περισσότεροι από 12 ! – αλλά  και ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Craig Handy στο κομμάτι “Fat Mummra”.
Το  νέο άλμπουμ του Γιάννη Κασέτα βασίζεται μεν στη σύγχρονη τζαζ και τζαζ-φανκ σκηνή της Νέας Υόρκης ,με έναν τρόπο όμως χαρακτηριστικό του καλλιτέχνη που αφήνει χώρο στις συνθέσεις να αναπτυχθούν  κλείνοντας  το μάτι και σε άλλες κατευθύνσεις. Όπως για παράδειγμα στο ομώνυμο “Northern Lights” , κομμάτι που έχει τα φόντα να κάνει το crossover και να ακουστεί και από κοινό που δεν έχει απαραίτητα κάποια ιδιαίτερη επαφή με την jazz.

Επιπλέον ο Κασέτας αφήνεται να παρασυρθεί δημιουργικά από τις  «εξωμουσικές» επιρροές του:  τις  ταινίες φαντασίας ,την απεραντοσύνη της θάλασσας, τα χρώματα του ουρανού και το χάος του διαστήματος. Αναζήτηση  του  η δημιουργία εικόνων, αλλά ακόμα και ιστοριών μέσα από τον ήχο. Το τελικό αποτέλεσμα βρίσκει τον σαξοφωνίστα και συνθέτη στην καλύτερη του περίοδο, να μας παραδίδει ένα άλμπουμ με πλοκή, φαντασία, ένα άλμπουμ που δεν ξέρεις τι σε  περιμένει καθώς  το ένα κομμάτι διαδέχεται το άλλο και καθώς βυθίζεσαι όλο και περισσότερο στην ακρόαση.
Το άλμπουμ αποτελείται από 11 tracks στην ουσία όμως η διάρθρωση του είναι διαφορετική. Μετά το εναρκτήριο “Bubbles of Reality” στο οποίο συμμετέχουν σύσσωμοι οι Next Step, ακολουθούν το “Northern Lights”, το οποίο αποτελείται από 3 σχεδόν αυτόνομα μέρη, η εντυπωσιακή στην ανάπτυξη και την πολυμορφία της πενταμερής σουίτα “The Dark Suite”  που αποτελεί και το grand opus του άλμπουμ, πριν καταλήξουμε στο χωρισμένο σε δύο μέρη “Fat Mummra”. Σε αυτό ο Κασέτας έχει την τιμή να συνεργάζεται με τον σπουδαίο Αμερικανό σαξοφωνίστα Craig Handy, ο οποίος έχει παίξει στο πλευρό του Art Blakey και του Wynton Marsalis και έχει δισκογραφήσει με τον Charles Mingus, τον John Scofield,τον Abdullah Ibrahim, τον Joe Henderson και τον Freddie Hubbard μεταξύ άλλων.
Το “Northern Lights” κυκλοφορεί στις 6 Μαΐου 2017, σε cd και σε ψηφιακή μορφή
Στο άλμπουμ παίζουν οι μουσικοί:
Craig Handy (άλτο σαξόφωνο), Δημήτρης Τσάκας (άλτο και σοπράνο σαξόφωνο), Τάκης Πατερέλης (τενόρο σαξόφωνο), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Δημήτρης Σεβδαλής (πιάνο & rhodes ), Απόστολος Λεβεντόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Γεωργιάδης (ηλεκτρικό μπάσο), Κώστας Λιόλιος (τύμπανα) και σύσσωμοι οι Next Step είτε όλοι μαζί (στο “Bubbles of reality”) είτε σε μονάδες σε διάφορα tracks : Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Θοδωρής Κότσιφας (κιθάρα) Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), Βασίλης Ποδαράς (τύμπανα)
Σε 4 tracks συμμετέχει στα τύμπανα ο Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης (Alex Drakos Trio)
Όλα τα κομμάτια είναι συνθέσεις του Γιάννη Κασέτα.
Η ηχογράφηση του “Fat Mummra” έγινε στα Lizard Sound Studios με ηχολήπτη τον Δημήτρη Καρπούζα ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια του άλμπουμ ηχογραφήθηκαν στο Studio Sierra με ηχολήπτες τους Άκη Πασχαλάκη και Γιώργο Καριώτη.

Μίξη & Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης (Artracks Studios)
Παραγωγή: Γιάννης Κασέτας

Εικαστικό Εξώφυλλου και Γραφιστική Επιμέλεια: Ιφιγένεια Λιάγγη

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Puzzlemusik σε CD στα ενημερωμένα δισκοπωλεία και σε digital μορφή (mp3 και streaming) σε i-tunes, Google Play, Spotify, Tidal, Deezer και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.  .
Links:
You Tube:   Northern Lights  https://www.youtube.com/watch?v=Aj0sdoK2zb4&feature=youtu.be

Soundcloud:  Bubbles of Reality (feat. Next Step)   https://soundcloud.com/puzzlemusik/yiannis-kassetas-bubbles-of-reality-feat-next-step

e-mail: puzzlemusik@gmail.com

  Site: www.puzzlemusik.com   Facebook: https://www.facebook.com/puzzlemusik.label

Twitter: https://twitter.com/puzzlemusik  

 

RodonFM.net (C) 2016