Rodon FM

From the blog

Nikos Theocharis & Bella Casa productions presents … Release festival (1η μέρα) Moderat & Royksopp … Και ιστορίες άνευ σημασίας!

Release festival  (1η μέρα) Moderat & Royksopp … Και ιστορίες άνευ σημασίας!

Σπάνια διαβάζω ανταποκρίσεις από συναυλίες . Ποιος ο λόγος να διαβάσω για μια συναυλία που δεν πήγα ? δε ξέρω πως είναι δυνατόν να μεταφέρεις ένταση και συναισθήματα για ένα γεγονός που ο καθένας το βιώνει διαφορετικά . Δε ξέρω πως είναι δυνατόν να μεταφέρεις την ανατριχίλα που νοιώθεις σε δυο – τρεις στιγμές του live. Δε ξέρω πόσο αγαπάει ο καθένας αυτούς που ακούει για να νιώσει ….. Ίσως η ιστορία για το πριν και το μετά να έχει περισσότερο ενδιαφέρον….. Ίσως όχι.

Με την ανακοίνωση των Royksopp & Moderat – τον χειμώνα – από το Release festival  , έχουμε καταλάβει ότι αυτό είναι το γεγονός που θα άξιζε να παρακολουθήσουμε , σε ένα καλοκαίρι που ανακοινώθηκαν πολλά καλά και δυνατά ονόματα … (ίσως η πιο ενδιαφέρουσα συναυλιακή χρονιά τα τελευταία χρόνια). Η συνεννόηση με τον «Μ» κρατάει όπως πάντα, λίγα δευτερόλεπτα … πολύ λίγα …. «-Είσαι ? …. – Μέσα, κλείσε  και φύγαμε ….» Αν για κάτι που αγαπάς πολύ χρειάζεται να το ζυγίζεις και να το σκέφτεσαι  πάνω από 30 δευτερόλεπτα ….. Άστο καλλίτερα …… Δε λέω –  τελευταία στιγμή –  μπορεί να συμβούν έκτακτα περιστατικά , σοβαρά , ώστε να αναβάλουν το όλο εγχείρημα …. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία , ένα βιβλίο με πολλές σελίδες και με τίτλο «Δικαιολογίες …. Για αρχάριους ( πώς να πείθετε τον εαυτό σας από μόνοι σας) »

Το ταξίδι στην Αθήνα αποφασίστηκε να γίνει με τρένο, ενώ λίγες μέρες πριν το live συμβαίνουν δύο τραγικά περιστατικά που θα μπορούσαν να συσχετιστούν με την δική μας περίπτωση . Το ένα ήταν ο εκτροχιασμός του τρένου λίγο πριν την Θεσσαλονίκη και το άλλο, η τρομοκρατική ενέργεια στο Manchester μετά από συναυλία με πολλά θύματα ιδίως στην δεύτερη περίπτωση . Κάποιοι φίλοι, μας είπαν «Που πάτε ? …….δε βλέπετε τι γίνεται ?» Προς στιγμήν σκέφτηκα να γίνω «Stamp Collector» , αλλά λέω και στο σπίτι να αράξεις , μπορεί να το χτυπήσει κανένας κεραυνός (πράγμα που έγινε -όσο κι αν φαίνεται απίστευτο – τις μέρες που έλειπα  …. χωρίς σοβαρές υλικές ζημιές και χωρίς –ΕΥΤΥΧΩΣ-  να πάθει κανείς τίποτα  !!!!!!!!!!!! )

Ξεκινάμε λοιπόν με κύριο στόχο το live και δευτερεύοντες στόχους, να φάμε κανα δυο αθηναϊκά γυράκια και να πιούμε ρούμι στον ναό του ρουμιού , το “Baba au Rum” !!! Ξενοδοχείο φτηνό  απέναντι από το σταθμό με καταπληκτική ιδιοκτήτρια η οποία μάλιστα φρόντισε να ετοιμαστεί το πρωινό μία ώρα νωρίτερα αποκλειστικά για εμάς. Τα φτηνά ξενοδοχεία έχουνε πάντοτε σασπένς διότι δε ξέρεις ποτέ τι μπορεί να σου βγει. Για καλή μας τύχη όμως , η δικιά μας επιλογή ήταν πέρα για πέρα πετυχημένη.  Σε ότι αφορά τους δευτερεύοντες στόχους , τα πήγαμε καλά κατά το ήμιση. Παταγώδης αποτυχία στα γυράκια. Τα αθηναϊκά γυράκια είναι αλήθεια ότι τα εκτιμώ διότι έχουν την σωστή ποσότητα στην σωστή τιμή (1,80-2,20) , οι επιλογές μας όμως ήταν ατυχέστατες προφανώς διότι τα μαγαζιά του κέντρου απευθύνονται σε τουρίστες αλλοδαπής προελεύσεως. Το ποτάκι στο “Baba au Rum” μετά το live απλά …… εμπειρία …… Μιας και όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο μαγαζί, επιλέγεις να πιεις μια ετικέτα που δε θα συναντούσες ούτε σε κάβα !!!!!!!

LIVE

Οι Moderat βγήκαν στις 21:00 , έπαιξαν κάτι λιγότερο από 1μιση ώρα ήταν άψογοι σκηνικά με φανταστικό background ….. Έπαιξαν όμως σαν «Γερμανοί» !!!!  δηλ.  δεν επικοινώνησαν ,δεν έπαιξαν ιδιαίτερα με τον κόσμο και …… καληνύχτα σας. Αυτό όμως ήταν και το μονάδικό τους ψεγάδι ( διότι πάντα πρέπει να ψάξεις να βρεις κάτι) μιας και το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε και με το παραπάνω.

Στις 23:00 οι Royksopp βρίσκονται επί σκηνής …. Ενθουσιασμός και  παραλήρημα από το πρώτο καμμάτι , το Monument  που τόσο περιμέναμε να ακούσουμε. Γενικά ο κόσμος ανταποκρινόταν περισσότερο, επειδή προφανώς ήξερε όλα τα κομμάτια τους (20 χρόνια πορείας δεν είναι λίγα) ενώ το light show που τα συνόδευε και η εκρηκτική Jonna Lee στα φωνητικά σε μεταφέρανε σε  άλλο πλανήτη . Δε νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω τίποτα περισσότερο , ενώ θα ήταν άσκοπο εντελώς να ψάχνω να βρω βαρύγδουπες εκφράσεις ( οι οποίες συνήθως μου προκαλούν εμετό) για να εκθέσω τον ενθουσιασμό μου.

Άψογοι οι διοργανωτές , πολύ καλός  ήχος για τις δεδομένες υψηλές απαιτήσεις του είδους , δεν συνέβη το παραμικρό , σωστές τιμές στα ποτά και τα φαγητά  και πάνω από όλα ….. τα συγκροτήματα βγήκαν στην ώρα τους ( Να τα βλέπουν αυτά εδώ πάνω…… ) , πράγμα που βοήθησε στην ομαλή και έγκαιρη απομάκρυνσή μας από την πλατεία νερού …. Σε μισή ωρίτσα ήμασταν στην Κλειτίου (Σύνταγμα) και πίναμε τα ποτάκια μας !!!!!!

Δατς ολ !!!!!!!!!!! Στην επόμενη φορά λοιπόν !!!!!!!!

*Έχω διαβάσει ήδη δύο ανασκοπήσεις , της ημέρας και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι βρισκόμασταν σε άλλο μέρος ή επαληθεύονται τα όσα έγραψα στην αρχή !!!!!!!

 

 

RodonFM.net (C) 2016